HIPA INNOVATION

BOOTCAMP

POWERED BY DESIGN TERMINAL

2021. október 4-6.

A Bootcampről

Idén ősszel az autóipar legnagyobbjainak kihívásaira keressük a választ a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Design Terminal közös rendezvényén. A HIPA Innovation Bootcamp – powered by Design Terminal célja, hogy lendületet adjon az autógyártás szereplői és feltörekvő startupok közti együttműködéseknek.

A háromnapos innovációs program során szakértő mentorok segítik workshopokon és egyéni mentorálásokon a startupokat abban, hogy valódi megoldásokat hozzanak létező autóipari kihívásokra. A résztvevők a termékfejlesztés mellett komoly piaci validációra tehetnek szert, a végső cél pedig a nagyvállalati együttműködés. A HIPA Innovation Bootcampen október 4-én és 5-én vehetnek részt a kiválasztott startupok, akik végül az október 6-i Demo Day-en prezentálhatják megoldásukat.

A jelentkezés lezárult

Kedves Érdeklődő! Erre a programra a jelentkezés már lezárult.
További programjainkról tájékozódj a honlapunkon.

A Programban résztvevő nagyvállalatok

A kihívások

  FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNY

 • Szoftveres megoldások, amelyek az autók megbízható működését, a vezetés élményét, a vezetés/utazás biztonságát támogatják.
 • ÖNVEZETÉS

 • Önvezetést támogató fejlesztések, többek között autóközi kommunikációra, mesterséges intelligencia alkalmazására fókuszálva. Kép-alapú gépi tanulás tökéletesítése, képjavító algoritmusok írása.
 • CONNECTED LIVING IOT

 • Megoldások és innovációk a mindennapokban: hétköznapi tevékenységeink és eszközeink kapcsolata – hogy lehetne máshogy, máskor, illetve kell-e egyáltalán?
 • HATÉKONYSÁG

 • A gépkocsik súlyának és/vagy költségeinek csökkentése.

  SZIMULÁCIÓ

 • Elektronikai hardware-ek fejlesztése, ezen belül alkatrészek vagy szimulációs, tesztberendezések tervezése, kivitelezése, tömeges adatgenerálás ritkán előforduló közúti helyzetek szimulációjához.
 • FENNTARTHATÓSÁG

 • Innovatív megoldások, melyek az energia-takarékosságot, fenntarthatóságot, újrahasznosíthatóságot támogatják beleértve már létező megoldások felskálázását, illetve már létező ötletek új területeken alkalmazását.
 • A SZOFTVERFEJLESZTÉS SZENT GRÁLJA

 • Innovatív SW fejlesztés! Innovációk és megoldások a szoftverfejlesztési tevékenység fokozására a gyorsabb, megbízhatóbb, lean fejlesztési folyamat érdekében.
 • EXTRA KÉNYELEM

 • Modern extrák a magasfokú vezetési kényelem megteremtéséhez, az utazási kényelmet szolgáló enteriőr megoldások és szoftver-alapú szolgáltatások.

Ütemezés

JELENTKEZÉS KEZDETE
augusztus 9.
JELENTKEZÉS VÉGE
szeptember 19.
CSAPATOK KIÉRTÉKELÉSE
szeptember 20-24.
BOOTCAMP
október 4-5.
DEMO DAY
október 6.

Mentorok

Janovszki Zsolt

Szabó Dominika

Tolnai Ákos

Várkonyi Gábor

Verő Barbara

Kabai Róbert

Zsűri

Ésik Róbert

Böszörményi-Nagy Gergely

Winkler Róbert

Műsorvezetők

Joós Andrea

Németh Bianka

A HIPA-ról

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó háttérintézmény. A HIPA díjmentes szakmai tanácsadást nyújt az érdekelt vállalatok számára egyablakos szolgáltatási modellben, támogatja őket a megfelelő telephely kiválasztásában, információt ad az állami támogatási lehetőségekről, testreszabott támogatási ajánlatokat dolgoz ki, segít a beruházási projektek megvalósításában és a hatóságokkal folytatott ügyintézésben. Emellett nagyvállalti ügyfelei számára beszállítófejlesztési szolgáltatásokat nyújt.

A Design Terminalról

A Design Terminal Közép-Európa vezető innovációs ügynöksége, „Innovációs Bajnokokat” épít vállalati partnerségeken és üzleti tehetséggondozó programokon keresztül. Hiszünk abban, hogy az értékteremtő innováció alapja az optimizmus és a vállalkozó szellemiség, és hogy fenntartható jövőnk kulcsa, ha a megszokottól eltérő gondolatokra és megoldásokra ösztönzünk másokat. A vállalatvezetőket és startup alapítókat olyan a tudással és kapcsolatrendszerrel erősítjük meg, amely minden szervezetben lendületet ad az innovációnak. Tizenkét országban szervezünk inkubációs programokat és 2014 óta már 1000-nél is több startuppal és számos iparág vezető nagyvállalatával dolgoztunk együtt.